Recomandări IGSU pentru a preveni incendiile în lăcașele de cult

  • 28 Aprilie 2021 13:55
Recomandări IGSU pentru a preveni incendiile în lăcașele de cult

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) recomandă populației care vor merge de Paști la servicii divine în biserici să țină lumânările acoperite și să evite aglomerările. Recomandările vin în contextul Campania de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor de Paști, care a fost lansată astăzi, 28 aprilie, transmite IPN.

Serghei Josan, șeful secției apărare împotriva incendiilor din cadrul IGSU a precizat că slujitorii bisericii trebuie să asigure libere căile de acces spre lăcașe, ca să poată trece autospecialele de intervenție în caz de necesitate. În timpul slujbelor, ușile vor fi deschise. Toți slujitorii trebuie să cunoască modul cum vor acționa în caz de incendiu sau a unei alte eventuale situații de urgență. Bisericile trebuie să fie dotate cu mijloace primare de stingere a incendiilor. Rețelele electrice vor fi exploatate conform recomandărilor, fără să fie suprasolicitate, pentru a evita producerea scurtcircuitelor, a menționat Serghei Josan.

În scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, IGSU atenționează ca la intrarea în biserici vor fi puse măști de protecție și dezinfectanți. Salvatorii recomandă ca serviciile divine să se desfășoare în aer liber, iar, în cazul în care în lăcașe vor fi prezenți oameni, între ei să fie respectată distanța socială de cel puțin 2 metri.

Anul trecut de Paști patru incendii au izbucnit în curtea bisericilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău