Recep Tayyip Erdogan afirmă că Turcia se consideră o parte a Europei

  • 22 Noiembrie 2020 17:00
Recep Tayyip Erdogan afirmă că Turcia se consideră o parte a Europei

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a susținut că țara sa, candidată oficială la aderarea la Uniunea Europeană, se consideră o parte inseparabilă a Europei, dar a subliniat că ea nu va ceda în fața atacurilor și a dublelor standarde, transmite duminică Reuters, potrivit Agerpres.

''Ne considerăm o parte inseparabilă a Europei... Totuși, acest lucru nu înseamnă că ne vom pleca în fața atacurilor deschise la adresa țării și a națiunii noastre, în fața nedreptăților ascunse și a dublelor standarde'', a spus Erdogan într-o intervenție în cadrul formațiunii politice AKP, aflată la guvernare.

Turcia și Grecia, membre ale NATO, au un diferend major legat de jurisdicția maritimă și de drepturile de explorare în Mediterana Orientală din cauza opiniilor divergente privind limitele platoului continental.

Ankara a provocat iritarea Greciei în luna august atunci când a trimis în zona disputată nava de studii seismice Oruc Reis.

Șeful diplomației europene Josep Borrell a atenționat în cursul acestei luni că retorica Turciei cu privire la dosarul cipriot agravează tensiunile cu Uniunea Europeană și că Ankara trebuie să înțeleagă că atitudinea sa ''o îndepărtează'' de blocul comunitar.

Turcia a anunțat sâmbătă că extinde până la 29 noiembrie activitatea de explorare seismică în zona disputată din Mediterana Orientală, o decizie care ar putea amplifica tensiunile din regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău