Recensământ 2024 | Peste 2 160 000 de persoane au fost recenzate până acum. Apelul către populație al șefului BNS

  • 31 Mai 12:34
Recensământ 2024 | Peste 2 160 000 de persoane au fost recenzate până acum. Apelul către populație al șefului BNS

Circa 1 milion 476 de mii de locuințe și două milioane 167 de mii de persoane au fost recenzate timp de opt săptămâni, în perioada 8 aprilie – 30 mai, de la începerea Recensământului populației în Rep. Moldova, conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS), transmite Radio Chișinău.

Ritmuri sporite de colectare a datelor au fost înregistrare în raioanele Anenii Noi, Ungheni, Glodeni, Fălești, Florești, Râșcani, Orhei și altele. Ritmuri mai joase față de media națională sunt înregistrate în municipii, în special în Chișinău.

Datele preliminare au fost prezentate în cadrul unui briefing de presă susținut de către directorul general al BNS, Oleg Cara.

„Apreciem spiritul civic manifestat de cetățenii care au participat deja la Recensământ. Datele acestea sunt importante atât la nivel central, cât și local. Putem vorbi chiar despre distribuirea fondurilor din bugetul de stat care se face în baza criteriului de număr al populației. Deci, anume acesta este un indicator care oferă posibilitatea statului să cunoască și să distribuie fondurile de stat echitabil pentru a dezvolta infrastructura țări, școlile, grădinițele, să dezvolte locuri de muncă, să cunoască mai bine în ce mod să organizeze afacerile pentru a satisface mai bine necesitățile oamenilor. Avem de câștigat în urma acestui exercițiu toți, de aceea este importantă participarea fiecăruia. De aceea dorim să facem, încă o dată, apel către persoanele care nu au participat încă la Recensământ să o facă”, a spus Oleg Cara.

Recensământul populației și locuințelor a fost lansat pe 8 aprilie și se va desfășura până pe 7 iulie 2024. Acesta se desfășoară o dată la 10 ani și are drept scop colectarea datelor pentru elaborarea politicilor publice și dezvoltarea unui stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0,51 m/s
Thu
21
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău