REACȚII | Puterea și opoziția se contrazic pe marginea concluziilor Consiliul pentru Afaceri Externe UE

  • 26 Februarie 2018 18:04
REACȚII | Puterea și opoziția se contrazic pe marginea concluziilor Consiliul pentru Afaceri Externe UE

În timp ce guvernarea accentuează reușitele menționate în concluziile adoptate astăzi de Consiliul pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, opoziția le califică drept o recunoaștere a eșecului conducerii de la Chișinău.

„Esența concluziilor constă în faptul că UE reafirmă sprijinul și angajamentul său de a susține Republica Moldova în modernizarea țării și în parcursul său european. Totodată exprimă și așteptările înalte pe care le are în raport cu Republica Moldova”, a declarat într-un briefing vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

Bruxelles-ul recunoaște faptul că autoritățile de la Chișinău au inițiat și au reușit în promovarea mai multor reforme în domenii cheie, a mai declarat Iurie Leancă.

Totodată, el a dat asigurări că sunt întreprinși pași concreți în vederea implementării reformelor menționate în concluziile Consiliului – reforma justiției, asigurarea libertății presei, ancheta privind jaful bancar din 2014.

Pe de altă parte, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a comentat concluziile Consiliului pentru Afaceri Externe drept o recunoaștere de către Bruxelles a eșecului actualei guvernări.

„În loc să ia măsuri urgente cu privire la avertismentele UE, guvernarea ignoră toate semnalele de alarmă și continuă să distrugă șansele de prosperitate ale cetățenilor”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău