Reacții acide în Parlament privind raportul SUA | Grosu: O bandă de criminali care ani de zile au torturat cetățenii acestei țării / Bolea: Și Federația Rusă dau sancțiuni împotriva SUA

  • 27 Octombrie 2022 12:24
Reacții acide în Parlament privind raportul SUA | Grosu: O bandă de criminali care ani de zile au torturat cetățenii acestei țării / Bolea: Și Federația Rusă dau sancțiuni împotriva SUA

În ședința Parlamentului de astăzi, 27 octombrie, mai mulți deputații au venit cu reacții privind sancțiunile impuse de către SUA împotriva oligarhilor fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Replici acide au răsunat între deputații PAS și PSRM, transmite Radio Chișinău.

Dumitru Alaiba, deputat PAS a declarat că în sfârșit cei doi oligarhi Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au fost recunoscuți și incluși în lista de sancțiuni ai guvernului SUA

În sfârșit doi indivizi care au capturat statul acesta, doi indivizi care au erodat democrația din interior, care au furat sume neverosimile de bani au fost au fost recunoscuți și incluși în lista de sancțiuni ai guvernului SUA. Lista probabil că mai poate fi extinsă cu mulți care la comanda Kremlinului au luptat cu libertatea oamenilor, au utilizat corupția pentru a distruge țara, pentru a o destabiliza și de a ține populația în sărăcie”, a menționat deputatul.

La rândul său, deputatul socialist Vlad Bătrîncea a menționat că Vlad Plahotniuc trebuie să răspundă dar pentru asta trebuie să existe justiție independentă.

 „La sigur Vadimir Plahotniuc trebuie să răspundă pentru cele comise în raport cu cetățenii R. Moldova și cu statul R. Moldova. Dar pentru acest lucru avem nevoie de abordare sănătoasă și de o justiție cu adevărat independentă, că așa cum s-a aflat la cheremul politic așa și rămâne. Dorim nu show-uri, nu declarații, dar acțiuni clare”, a spus Bătrîncea.

Deputat PSRM, Vasile Bolea a declarat în plenul legislativului că nu comentează raportul SUA, menționând că și Federația Rusă a impus sancțiuni împotriva președintelui Statelor Unite.

Referitor la fel de fel de sancțiuni care unele state le dau în raport cu alte state, noi aici putem doar să luăm o căldare de popcorn și să ne uităm. De ce, deoarece și Federația Rusă împotriva SUA de asemenea dau sancțiuni în care intră și președintele SUA și soția lui și mulți alți oameni”, susține Bolea.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a încheiat discuțiile menționând că aliații celor care se regăsesc în raportul SUA, din păcate se regăsesc încă în Parlament.

Ceea ce a declarat ieri departamentul de stat al SUA este o decizie serioasă, pentru noi nu este nimic nou. Important este că SUA foarte tare a spus că o bandă de criminali ani de zile au torturat cetățenii acestei țării. Mai întâi au furat după care și-au tras un partid și a cumpărat, după care și-a găsit și un aliat tot în sala asta, ei nu-s, dar aliații lor sunt încă din păcate în această sală”, a punctat Grosu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău