REACȚIE | Vlad Filat de nenumărate ori i-a interzis lui Igor Popa să facă declarații în presă sau să meargă la emisiuni televizate. Deținem probe în acest sens

  • 15 Iulie 2019 10:05
REACȚIE | Vlad Filat de nenumărate ori i-a interzis lui Igor Popa să facă declarații în presă sau să meargă la emisiuni televizate. Deținem probe în acest sens

Fostul premier Vlad Filat spune despre declarația lui în plenul Parlamentului, înainte de a fi pus sub cătușe, de a „arunca totul în aer” că la început, după ce a fost încarcerat, credea că transmite mesaje și începe să comunice, doar că această comunicare se „lovea” de o cenzură, în prima instanță, după care de un blocaj direct.

Declarațiile au fost făcute pentru TV8, în primul interviu oferit după ce a fost pus după gratii.

„Ce transmiteam eu prin așa-numitul avocat Igor Popa ori nu ajungea acolo unde transmiteam eu mesaje, ori ajungeau în primă instanță la GBC, ori, un al treilea model de a stopa mesajele mele, cu argumentările de rigoare înainte de a transmite mesajul că nu trebuie să se ia în serios ceea ce transmit eu fiindcă am o anumită stare”, a declarat Vlad Filat.

Fostul premier spune că s-a urmărit izolarea lui și că dacă ar fi avut un alt avocat, lucrurile ar fi decurs altfel: „Mă refer la o izolare totală în plan extern și în plan intern. Ei nu au urmărit arestarea mea, ei au urmărit eliminarea mea din activitatea politică, în rezultat, eliminarea Partidului Liberal Democrat pentru a prelua puterea în întregime”, a mai declarat politicianul.

Avocatul Igor Popa a reacționat după ce a fost învinuit de Vlad Filat că ar fi blocat mesajele sale trimise din penitenciar. Acesta a catalogat declarațiile fostului prim-ministru drept „neadevăruri”.

Igor Popa afirmă că Filat nu a transmis prin intermediul avocaților niciun mesaj care „să arunce în aer clasa politică” și putea să se adreseze avocatului poporului, dacă și-ar fi dorit acest lucru.

„Vlad Filat de nenumărate ori a interzis avocatului Igor Popa să facă declarații în presă sau să meargă la emisiuni televizate. Deținem probe în acest sens. Regretăm faptul că Vlad Filat a dat crezare bârfelor răspândite în mod intenționat de anumite persoane din diferite anturajuri care au avut interese meschine”, se mai pune întrun comunicat de presă emis de Casa de avocatură „Popa și Asociații”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău