Reacția unui fruntaș PSRM la cererea Blocului ACUM privind convocarea Parlamentului în sesiune specială, pe 21-22 mai

  • 19 Mai 2019 08:49
Reacția unui fruntaș PSRM la cererea Blocului ACUM privind convocarea Parlamentului în sesiune specială, pe 21-22 mai

Fracțiunea PSRM rămâne „pe poziția anterioară”, iar Parlamentul poate fi convocat atunci când „se va ivi o posibilitate reală de a crea o majoritate parlamentară stabilă”, afirmă sdeputatul socialist Vlad Bătrîncea, în replică la solicitarea Blocului ACUM, care insistă asupra unei îtruniri în sesiune specială, pe 21-22 mai curent, a a Legislativului de la Chișinău.

Într-o postare pe Facebook, Bătrîncea scrie că a aflat despre solicitarea Blocului ACUM din presă.

Fără să evite sarcasmele la adresa invitației lansate de Blocul ACUM, deputatul socialist susține că partidul din care face parte ar continua să fie deschis pentru negocieri, însă cu anumite condiții.

„Noi sîntem dispuși să continuăm dialogul cu Blocul ACUM – imediat ce conducătorii și reprezentanții partidelor din componența blocului vor mai reduce din ambițiile lor politice și își vor manifesta disponibilitatea de a participa la formarea unei majorități parlamentare stabile și crearea unui guvern eficient și funcțional”, subliniază Vlad Bătrîncea.

Amintim că, sâmbătă, ACUM a publicat o declarație, prin care a cerut convocarea, pe 21-22 mai 2019, a unei sesiunii speciale a Parlamentului, În acest context, ACUM își asumă angajamentul de a renunța la funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, însă numai după votarea, promulgarea și publicarea actelor normative conținute în Pachetul Antioligarhic.

Pe 9 iunie, 2019, expiră termenul legal pentru formarea noului Guvern, după care, președintele Igor Dodon ar fi obligat să dizolve Parlamentul.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău