Reacția staff-ului electoral al lui Igor Dodon la acuzațiile privind faptul că ziarele de campanie ale candidatului ar fi tipărite la editura de stat „Universul”

  • 11 Noiembrie 2020 16:03
Reacția staff-ului electoral al lui Igor Dodon la acuzațiile privind faptul că ziarele de campanie ale candidatului ar fi tipărite la editura de stat  „Universul”

Staff-ul candidatului Igor Dodon la funcția de președinte „condamnă acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului”, menționând că au fost sesizate instituțiile de drept asupra acestui caz.

„Cât privește pliantul electoral al candidatului independent Igor Dodon, acesta este achitat din fondul electoral, fapt probat prin contractul existent încheiat cu un agent economic. Tipografia privată ne-a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. Toate acțiunile noastre sunt perfect legale și sunt probate de documente, spre deosebire de acțiunile ilegale ale reprezentanților contracandidatului”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a staff-ului electoral al lui Igor Dodon, Ludmila Muntean.  

Mai mulți deputați PAS și liderul organizației „Unirea – ODIP”, Vlad Bilețchi, au depistat publicațiile electorale  în depozitul editurii de stat și în două microbuze din curtea acesteia. Potrivit constatărilor acestora, tirajul ar fi mult mai mare decât cel indicat oficial, astfel că nu ar fi fost declarate toate cheltuielile de campanie ale lui Igor Dodon, care este acuzat și de utilizarea resurselor administrative.

Din imaginile transmise live pe Facebook de Vlad Bilețchi, se poate vedea că polițiștii au confiscat și au început a încărca pachete cu ziarele electorale.

Poliția a intervenit în acest caz. 

 

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău