Reacția rușilor la anunțul despre retragerea SUA din tratatul INF: este motivată de „visul” americanilor de a domina singuri lumea

  • 21 Octombrie 2018 12:18
Reacția rușilor la anunțul despre retragerea SUA din tratatul INF: este motivată de „visul” americanilor de a domina singuri lumea

Retragerea Satatelor Unite din tratatul cu Rusia privind forțele nucleare intermediare (INF) ar fi motivată de „visul” americanilor de a domina singuri lumea, potrivit unui oficial din Ministerul Externe de la Moscova, care, la rândul său, acuză Washingtonul că a subminat „deliberat” acest acord de-a lungul anilor.

Washingtonul „se apropia de această etapă de mai mulți ani, distrugând deliberat și pas cu pas baza acestui acord”, a declarat sursa din Ministerul rus de Externe, citată sub acoperirea anonimatului de principalele trei agenții ruse de presă, relatează AFP, preluată de News.ro.

„Această decizie intră în cadrul politicii americane de retragere din acorduri internaționale legale ce îi impun responsabilitate egală cu cea a partenerilor săi și îi fragilizează, astfel, ideea propriei excepții”, a continuat această sursă.

Retragerea americană „este a doua cea mai mare lovitură aplicată oricărui sistem al stabilității mondiale”, prima fiind retragerea SUA, în 2001, din Tratatul ABM privind rachetele antibalistice, a declarat, la rândul său, senatorul rus Aleksei Pușkov. „Încă o dată, Statele Unite sunt cele care iau inițiativa de a distruge înțelegerile”, a continuat el, într-un mesaj postat pe Twitter.

Donald Trump a făcut acest anunț în condițiile în care consilierul său pe probleme de securitate națională, John Bolton, se pregătea sâmbătă să se ducă la Moscova, pentru a continua dialogul controversat, început în iulie, între președintele Statelor Unite și omologul său rus Vladimir Putin, notează Digi24.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău