Reacția Rusiei după ce Republica Moldova a condamnat războiul din Ucraina

  • 02 Martie 2023 20:11
Reacția Rusiei după ce Republica Moldova a condamnat războiul din Ucraina

Rusia a cerut joi Republicii Moldova să pună capăt „retoricii confruntaționale antiruse”, după adoptarea de către parlamentul de la Chișinău a unei declarații care denunță operațiunea rusă din Ucraina, relatează Agerpres.

„Facem apel încă o dată la autoritățile moldovene să pună capăt retoricii confruntaționale antiruse, complet nefundamentată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, citată într-un comunicat, scrie G4media.

Ea a denunțat de asemenea înmulțirea „informațiilor false despre planuri inexistente ale Moscovei de a destabiliza situația” din Republica Moldova și tentativele „de a spori tensiunile în mod artificial” în jurul situației din regiunea separatistă prorusă Transnistria.

„În ceea ce ne privește, confirmăm dorința de a întări o cooperare constructivă pragmatică cu Chișinăul și de a continua eforturile pentru a regla problema Transnistriei”, a adăugat Zaharova.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat joi o declarație care denunță ofensiva rusă din Ucraina, în derulare de la 24 februarie 2022, și care exprimă sprijinul pentru suveranitatea și independența acestei țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău