Reacția PSRM la faptul că Procuratura Generală a inițiat un proces penal privind legalitatea finanțării unor partide

  • 11 Iunie 2019 12:02
Reacția PSRM la faptul că Procuratura Generală a inițiat un proces penal privind legalitatea finanțării unor partide Oficial.md

Partidul Socialiștilor susține că este gata să prezinte toate probele necesare în legătură cu acuzațiile legate de finanțare din exterior, dar numai unor judecători și procurori liberi, neinfluențați politic.

„Toate acțiunile PG trebuie să se încadreze în cadrul legal. Nu trebuie să fie indicații la comanda unor oponenți politici și a guvernării care trebuie să plece. Suntem gata să oferim probele necesare oricând pentru un proces judiciar liber, dar nu de judecători și procurori influențați dintr-un oficiu anume”, a declarat secretarul PSRM responsabil pentru ideologie, Ion Ceban.

Procuratura Generală a anunțat că s-a autosesizat și a inițiat un proces penal pe caz în în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice”.

Menționăm că după ce vicepreședintele PD, Andrian Candu, a anunțat sâmbătă, 8 iunie, că va prezenta probe prin care ar demonstra că președintele Igor Dodon ar fi insistat pe federalizarea R. Moldova în discuțiile cu liderul democraților, Vlad Plahotniuc, au apărut mai multe înregistrări video în care șeful statului ar sugera că PSRM ar fi finanțat din Federațai Rusă. 

Menționăm că Igor Dodon a declarat că aceste imagini ar fi trucate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău