Reacția Procuraturii la acuzațiile președintelui Comisiei de anchetă „Laundromat”

  • 06 Aprilie 2021 10:36
Reacția Procuraturii la acuzațiile președintelui Comisiei de anchetă „Laundromat”

Procuratura Generală a venit cu o reacție la acuzațiile lansate ieri la adresa instituției de către deputatul Inga Grigoriu, președinte al Comisiei parlamentare de anchetă ”Laundromat”.

Astfel, reprezentanți Prcouraturii califică aceste acuzații ca fiind deplasate, iar prestația președintelui Comisiei drept „iresponsabilă, neprofesionistă și politico-populistă”. 
 
„Din momentul instituirii Comisiei, procurorii au formulat 45 de răspunsuri la demersurile acesteia, în termenii și volumul prevăzut de lege. În cazul în care, în cadrul urmăririi penale Procuratura va intra în posesia unor informații relevante pentru activitatea Comisiei de anchetă și va considera că prezentarea lor nu va prejudicia bunul mers al procedurii penale, ele vor fi prezentate suplimentar”, se precizează în comunicatul Procuraturii Generale. 
 
Menționăm că președinta Comisiei de investigare a operațiunii de spălare de bani cunoscută ca ”laundromatul rusesc”, deputata Inga Grigoriu, spune că Procuratura Generală nu a oferit răspuns la mai multe întrebări ale deputaților despre cum în Republica Moldova s-au spălat miliarde de dolari proveniți din jurisdicții străine, inclusiv din Rusia.

Potrivit deputatei, membrii Comisiei parlamentare de anchetă nu pot afla cine se ocupă de acest dosar, nu se știe câte persoane au fost scoase sau puse sub învinuite în această cauză pe parcursul anului 2020. Inga Grigoriu spune că reprezentanții Procuraturii Generale s-ar eschiva de la oferirea răspunsurilor la mai multe întrebări.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău