Reacția Procuraturii la achitarea lui Papuc și Botnari

  • 01 Iulie 2015 12:04
Reacția Procuraturii la achitarea lui Papuc și Botnari

Procuratura Generală consideră neîntemeiată achitarea lui Gheorghe Papuc și Vladimir Botnari în dosarul ”7 aprilie 2009”.

Într-un comunicat de presă, Procuratura susține că în acest caz Curtea Supremă nu a respectat rigorile procesuale și cerințele relevante pentru o cauză penală de rezonanță, examinând dosarul fără citarea părților, respingând recursul procurilor și admițându-le pe cele ale inculpaților.

Amintim că ieri, Curtea Supremă de Justiție l-a achitat pe fostul comisar general al municipiului Chișinău, Vladimir Botnari, în dosarul  7 aprilie 2009, iar fostului ministru de interne Gheorghe Papuc i-a fost aplicată o amendă în valoare de 20 de mii de lei.  Gheorghe Papuc a fost condamnat anterior de către Curtea de Apel Chișinău la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul 7 aprilie 2009, iar fostul comisar al municipiului Chișinău, Vladimir Botnari a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, în același dosar.

Procuratura anunță că, deși decizia Curții Supreme de Justiție este irevocabilă, va examina posibilitatea intervenirii în această cauză pe cale extraordinară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău