Reacția președintelui Maia Sandu la declarațiile lui Serghei Lavrov: Republica Moldova este un stat independent și suveran

  • 17 Iunie 2022 10:50
Reacția președintelui Maia Sandu la declarațiile lui Serghei Lavrov: Republica Moldova este un stat independent și suveran

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat la declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov. Prezentă într-o emisiune la postul TV8, Maia Sandu a precizat că Republica Moldova este un stat independent și suveran și că cetățenii vor să trăiască într-un stat liber.

Maia Sandu a mai amintit că Republica Moldova a anunțat cu mulți ani în urmă intenția de aderare la Uniunea Europeană.

„Nu văd nicio legătură între livrările de gaze și intenția noastră de a obține statut de țară candidată. Ne dorim asta demult și am anunțat asta de mulți ani. Am făcut și niște angajamente să depunem cererea de aderare la UE. Da, nu ne-am imaginat că se va întâmpla în așa context. Dar sunt lucruri separate. Contractul cu Gazprom – noi achităm consumul și plătim sume foarte mari. Sunt și țări UE care au contracte. Republica Moldova este țară independentă și suverană, iar cetățenii au spus că vor să trăiască într-o țară liberă, într-un stat care-i respectă, într-un stat în care se poate construi bunăstare”, a spus Maia Sandu.

Declarațiile președintelui Maia Sandu au venit după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus la un post tv din Rusia că Occidentul încearcă să facă din Republica Moldova o a doua Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău