Reacția președintei Maia Sandu la acuzațiile șefei Legislativului, Zinaida Greceanîi

  • 05 Aprilie 2021 15:13
Reacția președintei Maia Sandu la acuzațiile șefei Legislativului, Zinaida Greceanîi

Președinția a venit cu o reacție după ce șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi, a acuzat-o pe Maia Sandu de crearea unor blocaje instituționale.

„Consiliul Europei cunoaște foarte bine situația din Republica Moldova și la fel de bine cunoaște cine a generat și continuă să genereze derapajele democratice din țara noastră. Alegerile anticipate, pe care formațiunea dnei Greceanîi vrea să le evite cu orice preț, sunt un element important al procesului democratic și reprezintă de fapt voința cetățenilor, care vor să scape de politicienii compromiși și corupți”, se arată în răspunsul oferit presei de către Președinție.

Menționăm că Zinaida Greceanîi a trimis o scrisoare secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, în care afirmă că în acțiunile Maiei Sandu s-ar atesta, cităm, ”o tentativă de violare a obligațiilor sale constituționale ca putere neutră, fiind create blocaje instituționale cu consecințe imprevizibile pentru democrație și statul de drept”.

De asemenea, șefa Legislativului consideră iresponsabilă tentativa Președintei Rep. Moldova de a dizolva Parlamentul în condițiile crizei pandemice, dar și având în vedere existența voinței politice pentru învestirea unui Guvern.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău