Reacția premierului Ion Chicu la protestul veteranilor

  • 08 Februarie 2020 15:05
Reacția premierului Ion Chicu la protestul veteranilor

Veteranii au ieșit astăzi în fața Guvernului la protest. Aceștia cer demisia Ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi care a declarat zilele trecute că războiului de pe Nistru i-au pus capăt rușii care, prin intervenția lor, nu au făcut decât să oprească vărsarea de sânge. Prim-ministrul Ion Chicu spune că au tot dreptul să protesteze și că el a fost sensibilizat de problemele veteranilor încă mai înainte, tocmai de asta a fost resuscitat Consiliul Veteranilor unde vor fi identificate soluții de rezolvare a tuturor doleanțelor acestora.

„Premierul nu comentează protestul veteranilor, dar este dreptul lor să protesteze. Protestul a fost unul pașnic și civilizat. Acum câteva săptămâni a fost resuscitat Consiliul Veteranilor, cu participarea miniștrilor apărării și de interne. Consiliul a fost resuscitat tocmai pentru că premierul Ion Chicu a fost sensibilizat de problemele veteranilor. În Consiliu, veteranii își pot exprima opiniile și nemulțumirile și, în măsura prioritizării, vor fi identificate soluții de rezolvare,” a declarat Vitalie Dragancea, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, pentru TVR MOLDOVA.

La protestul de astăzi, veteranii au venit cu mai multe cerințe, printre care tratament de reabilitare gratuit o dată pe an, bilete gratuite de îndreptare la sanatoriu o dată în an, medicamente gratuite pentru veterani și familiile lor, compensarea cu 50% a plăților la întreținere și altele.

Tot astăzi s-a decis crearea Consiliului Național al Veteranilor, care solicită o întrevedere cu premierul Ion Chicu pe 12 februarie.
Totodată, veteranii de război consideră că, în 1992 s-a comis o greșeală catastrofală pentru statul Republica Moldova prin acceptarea forțelor pacificatoare din Rusia. „Nebunia mileniului: Cel care a inițiat războiul a fost prefăcut în pacificator”.

Membrii grupului de inițiativă avertizează că, dacă nici de data aceasta vocea lor nu va fi auzită, vor uma reacții drastice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău