Reacția premierului Ion Chicu la protestul veteranilor

  • 08 Februarie 15:05
Reacția premierului Ion Chicu la protestul veteranilor

Veteranii au ieşit astăzi în faţa Guvernului la protest. Aceştia cer demisia Ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi care a declarat zilele trecute că războiului de pe Nistru i-au pus capăt ruşii care, prin intervenţia lor, nu au făcut decât să oprească vărsarea de sânge. Prim-ministrul Ion Chicu spune că au tot dreptul să protesteze şi că el a fost sensibilizat de problemele veteranilor încă mai înainte, tocmai de asta a fost resuscitat Consiliul Veteranilor unde vor fi identificate soluţii de rezolvare a tuturor doleanţelor acestora.

„Premierul nu comentează protestul veteranilor, dar este dreptul lor să protesteze. Protestul a fost unul paşnic şi civilizat. Acum câteva săptămâni a fost resuscitat Consiliul Veteranilor, cu participarea miniştrilor apărării şi de interne. Consiliul a fost resuscitat tocmai pentru că premierul Ion Chicu a fost sensibilizat de problemele veteranilor. În Consiliu, veteranii îşi pot exprima opiniile şi nemulţumirile şi, în măsura prioritizării, vor fi identificate soluţii de rezolvare,” a declarat Vitalie Dragancea, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, pentru TVR MOLDOVA.

La protestul de astăzi, veteranii au venit cu mai multe cerinţe, printre care tratament de reabilitare gratuit o dată pe an, bilete gratuite de îndreptare la sanatoriu o dată în an, medicamente gratuite pentru veterani şi familiile lor, compensarea cu 50% a plăţilor la întreţinere şi altele.

Tot astăzi s-a decis crearea Consiliului Naţional al Veteranilor, care solicită o întrevedere cu premierul Ion Chicu pe 12 februarie.
Totodată, veteranii de război consideră că, în 1992 s-a comis o greşeală catastrofală pentru statul Republica Moldova prin acceptarea forţelor pacificatoare din Rusia. „Nebunia mileniului: Cel care a iniţiat războiul a fost prefăcut în pacificator”.

Membrii grupului de iniţiativă avertizează că, dacă nici de data aceasta vocea lor nu va fi auzită, vor uma reacţii drastice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
15 °C
cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,7 m/s
Sat
10 °C
Sun
9 °C
Mon
7 °C
Tue
9 °C
Wed
12 °C

Curs oficial BNM 03 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 0.0524
USD 18.4281 0.0892
RON 4.1664 0.0095
UAH 0.6689 0.0065
RUB 0.2348 0.0020
Arhivă Radio Chișinău