Reacția premierului Dorin Recean la demisia șefului Serviciului Vamal, Igor Talmazan, survenită în urmă cu două zile

  • 06 Aprilie 16:50
Reacția premierului Dorin Recean la demisia șefului Serviciului Vamal, Igor Talmazan, survenită în urmă cu două zile

Premierul Dorin Recean a venit cu o reacție la decizia lui Igor Talmazan, șeful Serviciului Vamal care și-a anunțat demisia acum două zile.

”Este primul oficial care și-a prezentat demisia de onoare, un gest de maturitate” a comentat astăzi premierul în fața jurnaliștilor după un eveniment public la care a participat.

Șeful guvernului a anunțat că un nou director al Serviciului Vamal va fi numit în următoarele săptămâni.

Pe 1 aprilie, ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din Chișinău au efectuat o serie de percheziții într-un dosar de corupție, în care erau vizați șapte inspectori vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Trei dintre ei se află în arest la domiciliu, iar ceilalți patru sunt cercetați în stare de libertate. Inspectorii sunt bănuiți că luau de la pasageri mită, între 50 și 1.000 de dolari, pentru a le permite să treacă vama fără a-și declara bunurile.

Joi, 4 aprilie, directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a postat un mesaj public în care a precizat că își asumă acest eșec și consideră că este de datoria lui să-și dea demisia de onoare.

Igor Talmazan a deținut funcția de director al Serviciului Vamal în perioada septembrie 2021 - noiembrie 2022, fiind numit din nou în funcție la data de 20 februarie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău