Reacția Platformei DA după ce Guvernul Ion Chicu a decis anularea plăților indemnizațiilor unice de 16.000 de lei angajaților din sistemul public, inclusiv cel medical

  • 04 Septembrie 2020 14:21
Reacția Platformei DA după ce Guvernul Ion Chicu a decis anularea plăților indemnizațiilor unice de 16.000 de lei angajaților din sistemul public, inclusiv cel medical

Platforma DA a reacționat după ce Guvernul Ion Chicu a decis anularea plăților indemnizațiilor unice de 16.000 de lei angajaților din sistemul public, inclusiv cel medical, în cazul imfectării cu COVID-19 la locul de muncă, anunțând că „nu va vota categoric un asemenea demers”.

„În Republica Moldova, 6-8% din numărul de infectări zilnice sunt lucrătorii medicali care luptă în prima linie cu Covid-19. Doar în ultimile două zile sunt peste 60 de cazuri, totalul acestora atingând cifra de 4240 de cadrelor medicale infectate. Acest lucru demonstrează că nici la șase luni de la începutul pandemiei, Guvernul nu este capabil să asigure protecția cadrelor medicale care luptă în prima linie.

Cu toate acestea, Guvernul, care ar trebui să opteze categoric pentru sprijinul lucrătorilor medicali, pe furiș, a înaintat Parlamentului abgrogarea legii cu privire la plata unei indemnizații unice de 16.000 lei în cazul infectării cu COVID-19 a angajațiolor în sistemul de sănătate. Oare chiar merită lucrătorii medicali să fie înjosiți în halul acesta? Acest Guvern trebuie să plece la pachet cu Dodon”, a declarat deputatul Platformei DA, Liviu Vovc. 

Amintim că angajații din sistemul public, inclusiv cei din sănătate, care se infectează cu COVID-19 la locul de muncă, ar putea să nu mai primească indemnizația de 16 mii de lei.

Guvernul a abrogat ieri această decizie, care a fost inclusă într-un proiect de măsuri bugetar-fiscale. Autoritățile însă nu au anunțat această prevedere, ci doar unele măsuri de susținere a educației și agriculturii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău