Reacția PAS la declarațiile PSRM privind criza politică

  • 01 Martie 2021 16:23
Reacția PAS la declarațiile PSRM privind criza politică

PAS a luat act de declarația PSRM privind criza politică din țară.

„Am fost mereu adepții identificării unor soluții politice pentru problemele create, prin discuții și negocieri cu factorii decidenți, chiar dacă ne este străină forma ultimativă de invitație la dialog. Încrederea între partenerii de dialog nu se obține prin limbaj violent, amenințări, prin trișări și schimbarea părerilor de la o zi la alta, dar prin respectarea angajamentelor luate față de cetățeni. Orice discuție pe platforma parlamentară trebuie să pornească de la interesul suprem al cetățenilor, iar acesta a fost formulat clar de alegători în cadrul ultimelor scrutine – lupta cu sărăcia, nedreptatea, corupția și asigurarea unui trai decent aici la noi, acasă”, comunică formațiunea. 
 
Astfel, PAS reiterează poziția conform căreia singura cale de ieșire din criza politică, pandemică și economică în care a fost adusă Republica Moldova este organizarea alegerilor anticipate.

Partidul Socialiștilor (PSRM) cere repetat președintelui Maia Sandu să semneze decretul de desemnare a Marianei Durleșteanu, propusă de socialiști și Partidul Șor la funcția de premier.

Liderul PSRM, Igor Dodon, care a prezentat astăzi deciziile Consiliului republican al formațiunii, întrunit, sâmbătă, 27 februarie, a cerut de asemenea și reluarea dialogului cu partidele parlamentare, iar decretul de desemnare a Marianei Durleșteanu să fie semnat până pe 9 martie.

În caz contrar, PSRM ar putea decide să treacă la „acțiuni politice mai hotărâte”. „Vom fi nevoiți să venim cu acțiuni politice mai hotărâte chiar dacă asta va însemna că funcția de președinte va deveni una de decor”, a declarat Igor Dodon, chiar dacă în aceeași conferință a menționat că PSRM nu dorește aprofundarea crizei politice.

Purtătoarea de cuvânt a președintei, Sorina Ștefârță a comunicat pentru Radio Chișinău că Maia Sandu va desfășura consultări cu societatea civilă și cu experți în drept în această săptămână, iar ulterior președinția va reveni cu detalii.

 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău