Reacția Partidului Liberal la mesajul Pro-Moldova al Partidului Democrat

  • 15 Septembrie 2018 12:29
Reacția Partidului Liberal la mesajul Pro-Moldova al Partidului Democrat

Liberalii susțin că prin anunțarea noului mesaj Pro-Moldova, Partidul Democrat renunță la cursul european de integrare a țării și se orientează către o alianță cu PSRM după viitoarele alegeri parlamentare.

Anunțul PD de transformare în partid pro-Moldova este semnalul cel mai puternic al oficializării binomului Plahotniuc-Dodon, al coaliției PD-PSRM de după alegerile parlamentare. Dodon are exact același discurs „Pro-Moldova”, scrie pe contul său de Facebook, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu.

Noul mesaj „Pro-Moldova” al Partidului Democrat reprezintă recunoașterea izolării interne și internaționale a regimului de la guvernare. Prin această schimbare fundamentală de macaz, liderul PD, Vladimir Plahotniuc, a recunoscut falimentul și minciuna „integrării europene” pe care spune (spunea) că o promovează”, mai scrie Valeriu Munteanu.

Pe de altă parte, democrații resping această acuzație. Tot pe Facebook, președintele de onoare al PD; Dumitru Diacov afirmă că ”Pro-Moldova, in primul rand, este o reactie la isteria geopolitica din ultimii ani. Cel putin doua partide zi de zi ne propun orientarea pro-estica. 6 sau deja 7 formatiuni doresc sa fericeasca moldovenii cu Unirea. Doua tabere. Una mai agresiva decat alta. Ele, practic, “rup” tara, o transforma in camp de lupta, care nu are nimic cu doleantele cetatenilor”.

Totodată Dumitru Diacov reiterează voința autorităților pentru continuarea parcursului european: ”Pro-Moldova inseamna coninuarea cursului European si realizarea angajamentelor noastre din cadrul Parteneriatului Estic si a Acordului de asciere cu UE. Dar asta inseamna si consolidarea tuturor cetatenilor in jurul acestei idei”.

Amintim că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat vineri în cadrul unui briefing de presă după ședința Consiliului Politic Național al formațiunii că ”Partidul Democrat din Moldova se poziționează, începând cu perioada imediat următoare, ca fiind un partid „pro-Moldova”, partid care acționează pentru toți moldovenii și cu o agendă care are drept prioritate problemele oamenilor”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău