Reacția Ombudsmanului Copilului la poza în care doi copii, alături de un deputat PSRM și președintele raionului Râșcani, participă la tăierea panglicii roșii la inaugurarea unui veceu

  • 17 Septembrie 16:03
Reacția Ombudsmanului Copilului la poza în care doi copii, alături de un deputat PSRM și președintele raionului Râșcani, participă la tăierea panglicii roșii la inaugurarea unui veceu

Ombudsmanul Copilului, Maia Bănărescu, condamnă cu fermitate orice acțiuni prin care s-ar face uz de copii, profitând de vulnerabilitatea acestora, pentru sensibilizarea publicului și obținerea unui transfer de imagine pozitivă. Reacția Ombudsmanului Copilului vine după distribuirea unei poze în care doi copii, de un deputat PSRM și președintele raionului Râșcani, apar într-o imagine de la inaugurarea unui veceu, ceea ce, în opinia ei, depășește orice limite ale acceptabilului și reprezintă o mostră a lipsei de bun-simț.

„Este revoltător, imoral și descalificant să speculezi cu copii pentru a obține beneficii de imagine, indiferent care ar fi scopurile, politice sau de afaceri. Copiii nu trebuie să fie văzuți ca un paravan care dă bine la imagine și adună like-uri sau voturi. Copiii sunt purtători de drepturi și au demnitate umană. Iar adulții au obligația de a le respecta drepturile și a-i trata cu respect, afecțiune, grija și atenția de care ei au nevoie”, susține Maia Bănărescu.

Ombudsmanul Copilului se adresează politicienilor, formatorilor de opinie să renunțe la experiențele de acest gen, iar publicului larg, părinților – să descurajeze aceste acțiuni, prin dezaprobarea lor și neadmiterea antrenării minorilor în atare evenimente.

În cazul în care utilizarea imaginii copiilor s-a produs fără de acceptul prealabil al părinților sau al copiilor, Maia Bănărescu încurajează sesizarea organelor de resort și solicitarea atragerii la răspundere administrativă a făptuitorilor.

Anticipând producerea unor incidente similare în campania pentru alegerea președintelui țării, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului le sugerează candidaților sau staff-urilor electorale ale acestora să-și modifice strategiile de comunicare, pentru a exclude acest gen de activități, care ar putea fi înlocuite, de exemplu, cu donații de calculatoare elevilor din familiile cu mulți copii sau social vulnerabile, fără a se face prea multă publicitate. Aceste gesturi vor fi cu mult mai mult apreciate în comunitate și vor avea un mai mare impact pentru imagine.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,6 m/s
Sat
14
Sun
17
Mon
18
Tue
18
Wed
18

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău