Reacția NATO la decizia lui Vladimir Putin de a recunoaște independența regiunilor din estul Ucrainei

  • 22 Februarie 2022 10:12
Reacția NATO la decizia lui Vladimir Putin de a recunoaște independența regiunilor din estul Ucrainei

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a condamnat luni decizia Rusiei de a extinde recunoașterea autoproclamatelor “Republica Populară Donețk” și “Republica Populară Luhansk”, transmite caleaeuropeana.ro.

“Acest lucru subminează și mai mult suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, erodează eforturile de soluționare a conflictului și încalcă acordurile de la Minsk, la care Rusia este parte”, a transmis el, într-o declarație de presă, alăturându-se reacțiilor occidentale de condamnare a deciziei Moscovei, potrivit sursei citate

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a condamnat luni decizia Rusiei de a extinde recunoașterea autoproclamatelor “Republica Populară Donețk” și “Republica Populară Luhansk”.

“Acest lucru subminează și mai mult suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, erodează eforturile de soluționare a conflictului și încalcă acordurile de la Minsk, la care Rusia este parte”, a transmis el, într-o declarație de presă, alăturându-se reacțiilor occidentale de condamnare a deciziei Moscovei.

Stoltenberg a amintit că, în 2015, Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, din care face parte Rusia, și-a reafirmat respectul deplin pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei. Donețk și Luhansk fac parte din Ucraina.

“Moscova continuă să alimenteze conflictul din estul Ucrainei prin acordarea de sprijin financiar și militar separatiștilor. De asemenea, încearcă să pună în scenă un pretext pentru a invada din nou Ucraina”, a precizat el.

NATO sprijină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional, a mai spus înaltul oficial nord-atlantic, subliniind că “aliații îndeamnă Rusia, în termenii cei mai fermi posibil, să aleagă calea diplomației și să inverseze imediat consolidarea militară masivă în Ucraina și în jurul acesteia și să își retragă forțele din Ucraina în conformitate cu obligațiile și angajamentele sale internaționale”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău