Reacția Moscovei la anunțul lui Igor Grosu, privind retragerea din Adunarea Interparlamentară a CSI

  • 15 Mai 2023 12:05
Reacția Moscovei la anunțul lui Igor Grosu, privind retragerea din Adunarea Interparlamentară a CSI

Moscova a reacționat imediat la declarațiile președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu privire la retragerea R. Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a CSI. Potrivit șefului Comitetului internațional al Consiliului Federației Ruse, membrul Comisiei internaționale a CSI, Grigori Karasin, intenția Chișinăului reprezintă un joc politic numit ”jur loialitate Occidentului”, scrie RIA Novosti.

Ei se joacă într-un joc politic, numit ”jur loialitate Occidentului”. Din partea conducerii actuale a R. Moldova, din păcate, poți să te aștepți la orice. La Chișinău se fac multe declarații, noi contăm pe faptul că toate deciziile serioase nu vor fi luate în cadrul interviurilor și declarațiilor” a declarat Karasin, scrie deschide.md.

Acesta a amintit că R. Moldova nu a mai trimis reprezentantul său la evenimentele Adunării Interparlamentare a CSI deja de jumătate de an.

Iar șeful Comitatului pentru afacerile CSI din cadrul Dumei de la Moscova, Leonid Kalașnikov, a declarat că decizia Chișinăului va provoca pierderi economice R. Moldova, precum și daune pentru propriii săi cetățeni.

Se purtau destul de apatic în cadrul Adunării Interparlamentare a CSI și erau pasivi după ce a plecat președintele Dodon. Dacă vor face acum și acest lucru, își vor tăia creanga de sub propriile picioare, își vor provoca daune, inclusiv de ordin economic. Acolo sunt multe înțelegeri diferite, care ajută anume R. Moldova, nu invers. Așa că își vor provoca daune lor, dar și cetățenilor R. Moldova” a declarat acesta.

Azi dimineață, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat despre inițierea procedurii de retragere a R. Moldova din cadrul Acordului privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău