Reacția Mitropoliei Moldovei și Chișinăului la declarațiile deputatului Oazu Nantoi

  • 26 Ianuarie 13:48
Reacția Mitropoliei Moldovei și Chișinăului la declarațiile deputatului Oazu Nantoi

Mitropolia Moldovei și Chișinăului califică drept inadmisibilă orice formă de ingerință în treburile bisericii, după apelul de ieri al deputatului Oazu Nantoi ca Mitropolia să vină cu un apel de solidaritate față de riscul declanșării unui război în Ucraina.

Într-un comunicat de presă, Biserica Ortodoxă din Moldova susține că se roagă pentru pace, nu doar într-o singură zi, ci o face zilnic. Totodată, reprezentanții Mitropoliei spun că biserica își poate rezerva pe deplin dreptul la neutralitate.

Cu referire la afirmația lui Oazu Nantoi, că Mitropolia Moldovei, subordonată Moscovei, sprijină regimul separatist de la Tiraspol, reprezentanții clerului susțin că „la nivel bisericesc această unitate dintre Transnistria și R. Moldova niciodată nu a încetat”.

Amintim că recent, Mitropolitul Moldovei Vladimir, subordonat Patriarhiei de la Moscova, a fost la Tiraspol pentru a-l felicita pe liderul separatist după așa-numitele alegeri de acolo, declarând că împreună slujesc bisericii ortodoxe ruse pe teritoriul Republicii Moldova.
Influența Mitropoliei Moldovei rămâne una foarte mare în Republica Moldova, unde potrivit sondajelor, oamenii au încredere în proporție de circa 75% în această instituție cu legături directe la Moscova. De altfel, mai mulți comentatori și analiști au considerat-o de-a lungul timpului drept o extensie politică a Kremlinului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:5,36 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău