Reacția ministrului de Externe, Nicu Popescu, la declarațiile procurorului general referitor la ex-ambasadorul UE, Peter Michalko

  • 04 Octombrie 2021 15:21
Reacția ministrului de Externe, Nicu Popescu, la declarațiile procurorului general referitor la ex-ambasadorul UE, Peter Michalko

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a reacționat la declarațiile procurorului general referitor la ex-ambasadorul UE, Peter Michalko.

„În legătură cu declarațiile publice inacceptabile ale actualului Procuror General și implicarea numelui unui înalt demnitar al Uniunii Europene drept justificare a unor răfuieli politice personale și interne este un act regretabil și foarte periculos în relația cu partenerii noștri externi.
Procesele de investigație urmează să țină cont cu strictețe de prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice și să evite orice fel de acțiuni care periclitează integritatea comunicării diplomatice sau care ar prejudicia statutul personalului diplomatic acreditat în Republica Moldova.
Condamn categoric acestă atitudine, fiind bine cunoscut faptul că reforma justiției și stârpirea corupției face parte din angajamentele noastre solicitate de cetățeni și care se află constant pe ordinea zilei în dialogul cu UE”, a declarat Nicu Popescu. 
 
Menționăm că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că „Peter Michalko, Ambasadorul UE în R.Moldova din ultimii patru ani, care la fel, a fost într-o corespondență directă și apropiată cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție. „Viorel Morari îi raporta orice mișcare și-l ”aproviziona” din plin cu materiale de uz intern, acte procesuale în interesele sale și împotriva PG. Consecințele unei asemenea apropieri de conducerea Delegației UE la Chișinău sunt evidente, având în vedere bogata rețea de ONG-uri de media, experți în politici și reforme, care evident sunt finanțați pentru a fi independenți”, a spus procurorul general. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău