Reacția Ministerului Sănătății la schemele de corupție depistate la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală și Institutul Mamei și Copilului

  • 06 August 2018 10:04
Reacția Ministerului Sănătății la schemele de corupție depistate la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală și Institutul Mamei și Copilului

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) va investiga activitățile de utilizare a dispozitivelor medicale utilizate în furnizarea serviciilor de înaltă performanță, inclusiv și cele vizate în acțiunile de corupție raportate la IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM) și IMSP Institutul Mamei și Copilului, anunță într-un comunicat instituția.

Potrivit Ministerului, în acest sens va fi creat un grup de lucru. „MSMPS regretă și condamnă cazurile de corupție și încălcări ale legislației în sistemul medical și cere managerilor instituțiilor medico-sanitare să întreprindă toate acțiunile de combatere a acestui fenomen în instituții și de a asigura respectarea tuturor actelor normative”, precizează în comunicat reprezentanții Ministerului. 

Menționăm că șase medici de la CRDM au primit mandat de arestare și au fost reținuți șeful Secției radiologie și imagistică și un medic radiolog din cadrul aceleiași secții de la Institutul Mamei și Copilului. 

Menționăm că șase medici de la CRDM au primit mandat de arestare și au fost reținuți șeful Secției radiologie și imagistică și un medic radiolog din cadrul aceleiași secții de la Institutul Mamei și Copilului care sunt cercetați penal pentru corupere pasivă și abuz în serviciu. În urma perchezițiilor de la cele două instituții, au fost ridicate și sechestrate milioane de lei și articole din aur. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău