Reacția Ministerului Apărării după ce deputatul PSRM, Ștefan Gațcan, a purtat de 9 mai uniformă militară de gală

  • 17 Mai 2021 16:44
Reacția Ministerului Apărării după ce deputatul PSRM, Ștefan Gațcan, a purtat de 9 mai uniformă militară de gală

În legătură cu apariția pe rețelele sociale a informației cu privire la purtarea neregulamentară a uniformei de gală a Armatei Naționale de către Ștefan Gațcan, Ministerul Apărării informează că, în cadrul instituției, a fost desfășurată o cercetare pe marginea subiectului respectiv.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, în urma verificărilor efectuate de către persoanele responsabile din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale s-a constatat că toate uniformele de gală, incluse în registrele de evidență ale depozitelor Armatei Naționale, se află în depozitele de echipament.
 
„Totodată, subliniem că uniformele de gală pentru militarii pe contract au început să fie confecționate din anul 2010, toate fiind trecute în registrele de evidență pentru asigurarea militarilor. Rezultatele verificărilor arată că în documentele de evidență, distribuire sau asigurare cu echipament, la care ne-am referit mai sus, nu figurează numele Ștefan Gațcan. Prin urmare, Armata Națională nu i-a distribuit uniforma de gală persoanei vizate.
Ministerul Apărării regretă astfel de incidente, care știrbesc din imaginea Armatei Naționale, pentru că în instituția militară se respectă cu strictețe Regulamentul cu privire la portul uniformei militare”, susțin reprezentanții Ministerului. 
 
Amintim că ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, a solicitat anterior ministrului Victor Gaiciuc să dispună demararea unei cercetări interne în legătură cu apariția în uniformă militară a deputatului PSRM, Ștefan Gațcan, în timp ce depunea flori la Complexul Memorial Eternitate în ziua de 9 mai, declarând că acesta nu are dreptul nici moral, nici legal să poarte această uniformă.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău