Reacția Maiei Sandu la anularea mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi: Ridică mari semne de întrebare

  • 16 Iunie 2019 22:44
Reacția Maiei Sandu la anularea mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi: Ridică mari semne de întrebare

Premierul Maia Sandu se arată nedumerită de decizia de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, care a revenit astăzi în Republica Moldova. Ea spune că aceasta ridică ”mari semne de întrebare”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu menționează că prim-ministrul nu nu poate da indicații procurorilor, nu poate interveni în justiție și nu o va face niciodată.

„Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în fața legii”, scrie premierul.

De asemenea, ea îi atenționează pe cei care încearcă să profite de perioada de tranziție că, în cel mai scurt timp noua guvernare va curăța justiția de corupți, „din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale”.

Amintim că duminică Renato Usatîi a fost reținut la graniță și dus la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). După aproximativ patru ore, el a ieșit în fața susținătorilor și a presei, anunțând că procurorii au anulat mandatul de arest pe numele său. Însă, cercetările în dosarul acestuia vor continua. Potrivit lui Usatîi, el va fi obligat să se prezinte la audieri, de fiecare dată când va fi citat de procurori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău