FOTO/VIDEO | Renato Usatîi, aclamat de susținători și reținut în vama Sculeni, la întoarcerea sa în R.Moldova

  • 16 Iunie 2019 14:18
FOTO/VIDEO | Renato Usatîi, aclamat de susținători și reținut în vama Sculeni, la întoarcerea sa în R.Moldova

Liderul „Partidului Nostru” Renato Usatâi a fost reținut în punctul vamal Sculeni, la întoarcerea în Republica Moldova. Pe numele său sunt emise mandate de arest. La vama Sculeni, mai mulți susținători l-au așteptat pe fostul primar de la Bălți.

În timp ce se afla în mașina poliției, Renato Usatâi, le-a vorbit susținătorilor săi printr-un megafon și i-a îndemnat să-l urmeze la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale din Chișinău.

El a declarat că o dată cu sosirea sa, „încep să construiască o nouă Moldovă”.

Într-un live pe pagina sa de Facebook, în timp ce se afla pe teritoriul României, Renato Usatâi a anunțat că se întoarce la Chișinău pentru a clarifica situația cu dosarele penale care sunt deschide pe numele său.

„Multe lucruri s-au schimbat deja în Republica Moldova. Ne îndreptăm spre Chișinău, înțelegem că vom avea o discuție cu forțele de ordine când voi ajunge pe teritoriul Republicii Moldova. Eu mă întorc pașnic”.

Renato Usatâi a anunțat că se întoarce în Republica Moldova, după ce sâmbătă Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare. El a declarat că susține orice coaliție împotriva liderului PDM Vlad Plahotniuc și că este gata să se întâlnească ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Renato Usatâi s-a aflat la Moscova din 2016. La 24 octombrie 2016, judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare pe numele său, în timp ce el se afla în capital rusă.

Renato Usatâi este acuzat de procurorii de la Chișinău că l-ar fi deposedat pe bancherul rus Gherman Gorbunțov de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank, și ar fi comandat asasinarea lui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău