Reacția lui Rogozin, indezirabil în R.Moldova, la decizia Chișinăului de a expulza trei diplomați ruși

  • 29 Martie 2018 18:49
Reacția lui Rogozin, indezirabil în R.Moldova, la decizia Chișinăului de a expulza trei diplomați ruși

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, este uimit de „politica dublă” a Republicii Moldova. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook.

Comentând afirmațiile ministrului Afacerilor Externe al României cu privire la expulzarea unui diplomat rus de la București, el a menționat că, recent, la Chișinău a fost primit viceministrul de Externe al Rusiei, Grigori Karasin, și imediat după aceea a fost luată decizia de expulzare a trei diplomați ruși.

"Guvernul Republicii Moldova a reușit, cu o mână, să salute vizita viceministrului Rusiei, G.B. Karasin, iar cu alta să semneze decizia privind expulzarea diplomaților noștri. Ce mâini amăgitoare au acești "semi români"!", a scris Rogozin.

Ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, a subliniat decizia Chișinăului în contextul hotărârii Bucureștiului de a expulza un diplomat.

"Este o măsură relativ blândă, atunci când o punem în balanță cu hotărârea americanilor de a expulza 60 de diplomați sau chiar în balanță cu Republica Moldova, care a expulzat trei diplomați ruși de la Chișinău. Orice expulzare conduce în mod automat la aplicarea "principiului reciprocității" și, de aceea, se așteaptă ca Federația Rusă să expulzeze un diplomat român de la Moscova. România dorește să aibă relații pragmatice cu Federația Rusă, care să fie în beneficiul ambelor părți, bazate pe respectarea normelor și principiilor dreptului internațional", a declarat Meleșcanu.

Joi, Ambasada Marii Britanii în Moldova a salutat decizia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM de a expulza trei diplomați ruși în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău