Reacția lui Mihai Popșoi, după declarațiile lui Lavrov: Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere

  • 02 Martie 16:18
Reacția lui Mihai Popșoi, după declarațiile lui Lavrov: Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere

Serghei Lavrov, prezent la forumul diplomatic din Antalya, a spus că „regimul de la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev”, într-o declarație despre reluarea formatului de negociere „5+2” privind Transnistria. Șeful diplomației Rep. Moldova, Mihai Popșoi, i-a răspuns sâmbătă omologului său rus printr-un mesaj pe o rețea socială, spunând că „ministrul Lavrov și regimul de la Kremlin nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație și libertate”.

„Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere,” a scris ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi.

„Reamintim ministrului Lavrov, că în Republica Moldova politicienii sunt aleși în cadrul unor procese electorale libere și transparente, recunoscute internațional, unde fiecare candidat beneficiază de drepturi egale, spațiu adecvat pentru campanie și posibilitatea de interacțiune directă cu alegătorii,” a scris oficialul.

Popșoi a menționat că este important ca ministrul Lavrov să se informeze corect despre situația din regiunea transnistreană, unde peste 70% din producția și serviciile locale sunt exportate către statele membre ale Uniunii Europene.

Șeful diplomației R. Moldova Mihai Popșoi a scris că Republica Moldova este un stat democratic pentru care libertatea și respectarea drepturilor omului sunt valori fundamentale. „Construim un viitor european pentru toți cetățenii noștri, indiferent de limbă și etnie, pentru a trăi în pace și prosperitate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Mon
23
Tue
22
Wed
12
Thu
10
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău