Reacția Kremlinului la declarațiile Maiei Sandu privind statutul forțelor de menținere a păcii în Transnistria. „Poate duce la o destabilizare gravă”

  • 30 Noiembrie 2020 13:15
Reacția Kremlinului la declarațiile Maiei Sandu privind statutul forțelor de menținere a păcii în Transnistria. „Poate duce la o destabilizare gravă”

O modificare a status quo-ului forțelor ruse de menținere a păcii în Transnistria ar putea duce la o destabilizare în regiune, le-a declarat luni reprezentaților presei ruse Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, comentând astfel declarația Maiei Sandu cu privire la modificarea statutului forțelor ruse de menținere a păcii din Transnistria.

"Rusia îndeplinește funcții extrem de importante și este evident faptul că o modificare a status quo-ului, care se bazează și care se va construi în spiritul și litera dreptului internațional, poate duce la o destabilizare gravă", a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit acestuia, Moscova se așteaptă să discute cu cei de la Chișinău subiectul cu privire la menținerea păcii în regiune și absența unor decizii radicale. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a mai menționat că sunt stabilite și menținute la nivel diplomatic contacte cu echipa președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Sandu s-a pronunțat în favoarea retragerii forțelor ruse și a muniției ruse de pe teritoriul Transnistriei. Ea a propus înlocuirea forțelor ruse de menținere a păcii cu o misiune de observator civili, sub auspiciile OSCE. Maia Sandu a reiterat necesitatea retragerii forțelor ruse de menținere a păcii din Transnistria. Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că forțele ruse de menținere a păcii ar trebui să fie retrase din Transnistria, anunță Agenția de presă RIA NOVOSTI.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău