Reacția Kievului după acuzația FSB că serviciile Ucrainei au plănuit asasinarea Dariei Dughina: „Trăiesc într-o lume fictivă”

  • 22 August 2022 18:33
Reacția Kievului după acuzația FSB că serviciile Ucrainei au plănuit asasinarea Dariei Dughina: „Trăiesc într-o lume fictivă”

Mihailo Podoliak, consilier prezidențial al lui Volodimir Zelenski, a avut prima reacție a Kievului la acuzația FSB (Serviciului de Securitate al Rusiei) că serviciilor de securitate ucrainene au asasinat-o pe Daria Dughina într-un atentat cu mașină capcană sâmbătă lângă Moscova.

Mihailo Podoliak spune, pe Twitter, că „Propaganda rusă trăiește într-o lume fictivă: Femeia ucraineancă și copilul ei de 12 ani au fost «desemnați» responsabili de aruncarea în aer a mașinii propagandistei Dughina. În mod surprinzător, nu au găsit «viza estoniană» la fața locului”, scrie Digi24.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a acuzat luni serviciile speciale ale Ucrainei că au pus la cale atentatul de sâmbătă în care și-a pierdut viața Daria Dughina, fiica ideologului ultranaționalist rus Aleksandr Dughin, a relatat agenția de știri Interfax, citată de Reuters.

Cazul asasinării jurnalistei Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, ideolog al Kremlinului, a fost soluționat, a anunțat luni Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, la nici două zile de la eveniment.

„Crima a fost pregătită și executată de serviciile speciale ucrainene”, a transmis FSB într-un comunicat. Asasinatul a fost executat de o femeie, membră a serviciilor secrete ucrainene, care a planificat atentatul timp de o lună și a reușit imediat după comiterea lui să părăsească Rusia către Estonia, relatează agențiile de presă ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău