Reacția judecătorului CC, Vladimir Țurcan, după ce PUN a depus o sesizare la ANI solicitând constatarea stării de incompatibilitate

  • 06 Mai 2021 17:54
Reacția judecătorului CC, Vladimir Țurcan, după ce PUN a depus o sesizare la ANI solicitând constatarea stării de incompatibilitate

Judecătorul Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, susține că nu este președinte și nici măcar membru al Partidului „Moldova Unită – Единая Молдова”, și nici nu este afiliat politic niciunei formațiuni, din anul 2019. El a respins astfel, acuzațiile pe care i le-a adus deputatul Octavian Țîcu, liderul Partidului Unității Naționale, care a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate, solicitând constatarea stării de incompatibilitate și i-a cerut lui Vladimir Țurcan să-și depună mandatul de judecător al Curții Constituționale.

Vladimir Țurcan a declarat pentru Newsmaker că a participat la fondarea partidului „Moldova Unită – Единая Молдова” și a fost ales președinte al formațiunii, iar în 2015 a devenit membru al Partidului Socialiștilor. Astfel, conform legii, odată cu aderarea la un partid, se suspendă calitatea de membru al altei formațiuni politice, a argumentat judecătorul constituțional.

Menționăm că, potrivit datelor de pe site-ul Agenției Servicii Publice, Vladimir Țurcan figurează în calitate de președinte al partidului „Moldova Unită - Единая Молдова”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău