Reacția deputaților Partidului Șor la decizia de a le condiționa accesul la ședința de azi

  • 20 Iulie 2020 13:55
Reacția deputaților Partidului Șor la decizia de a le condiționa accesul la ședința de azi

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic Șor condamnă decizia, anunțată cu puțin timp în urmă de conducerea legislativului, de a condiționa accesul deputaților formațiunii în clădirea Parlamentului cu prezentarea testului negativ la COVID-19. Decizia vine după ce doi deputați ai fracțiunii s-au îmbolnăvit. Deputații califică această decizie „drept un abuz vădit, cu substrat politic”, scopul fiind împiedicarea demiterii Guvernului, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, fracțiunea își anunță intenția de a participa la ședința de astăzi a Parlamentului, la care urmează să fie examinată moțiunea împotriva Guvernului Chicu. Deputații spun că sunt gata să se conformeze tuturor cerințelor medicale pentru a evita răspândirea virusului. Ca soluție de compromis, fracțiunea propune organizarea ședinței în regim online.


Partidul Șor recomandă conducerii Parlamentului să examineze și precedentul creat odată cu îmbolnăvirea deputatului Eugeniu Nichiforciuc, când a fost anunțată carantină pentru două săptămâni. Respectiv, și în această situație, ședința Parlamentului ar trebui amânată pentru o dată când vor putea participa toți deputații.

„Nu există niciun dubiu că ședința a fost anunțată intenționat pentru această zi, cu scopul de a împiedica participarea la dezbateri a deputaților Fracțiunii Șor. Guvernarea înțelege că a pierdut controlul”, se spune în comunicat.

Partidul Politic Șor consideră că actualul guvern trebuie demis pentru că s-a dovedit absolut iresponsabil și incompetent și declară că va susține formarea unui cabinet de miniștri „profesionist, cu un program de guvernare în măsură să scoată țara din criză și să facă față situației pandemice”.

Deputații se convoacă astăzi, 20 iulie, în ședință pentru a examina moțiunea de cenzură înaintată de către Fracțiunea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, pe 16 iulie, și contrasemnată de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate. Ședința este programată pentru ora 14.00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău