Reacția conducerii portului din Beirut la explozia devastatoare

  • 05 August 2020 14:47
Reacția conducerii portului din Beirut la explozia devastatoare

Conducerea portului din Beirut, în Liban, a declarat, miercuri, că știa că în depozitul din port erau stocate materiale periculoase, dar nu știa că stocurile erau atât de mari, relatează o televiziune locală din Beirut.

Un incendiu izbucnit marți seara la un depozit care adăpostea peste 2.700 de tone de nitrat de amoniu a provocat o explozie uriașă, care a distrus complet zona portului și clădirile din jur și a avariat clădirile pe o rază de mai mulți kilometri.Mai mult de 100 de persoane și-au pierdut viața, peste 4.000 au fost rănite și alte zeci de persoane sunt date dispărute după explozia devastatoare, al cărei suflu a spulberat geamurile clădirilor pe o rază de 15 km.

Conducerea portuară a mai spus că agenții vamali libanezi și serviciul de securitate al statului a trimis mai multe scrisori, în care a cerut îndepărtarea sau exportarea materialelor înalt explozive depozitate în port, dar de 6 ani nu s-a rezolvat această problemă. Oficialii libanezi au precizat că în apropierea depozitului de nitrat de amoniu nu au fost depozitați explozibili, subliniază postul TV, citat de Reuters. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău