Reacția BNM la punerea sub sechestru a bunurilor care aparțin Victoriabank, la solicitarea PG

  • 12 August 2020 09:04
Reacția BNM la punerea sub sechestru a bunurilor care aparțin Victoriabank, la solicitarea PG

Bunuri în valoare de 1,9 miliarde de lei ale băncii „Vctoriabank” au fost puse sub sechestru la solicitarea Procuraturii Generale (PG). Banca Națională a reacționat la acest caz, subliniind că „VICTORIABANK” S.A. este parte a procesului amplu de reforme desfășurat în ultimii ani în sectorul bancar, prin care și-a îmbunătățit activitatea la mai multe capitole strategice , iar această evoluție a fost un semnal important pentru investitori, apreciat și susținut de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al BNM, în ultima perioadă, B.C. „VICTORIABANK” S.A.  a înregistrat o dinamică pozitivă de modernizare și aliniere la standardele internaționale.

Procuratura Generală, care a solicitat instanței punerea sub sechestru, menționează că pin această acțiune se urmărește scopul „reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului”.

Într-un comunicat de presă al PG se menționează că este vorba despre 54 de autoturisme, 24 de imobile și patru autospeciale – în valoare de 58 de milioane de lei, precum și de 114 valori mobiliare de stat în sumă de 1,85 miliarde de lei.

Potrivit încheierii, a fost emis mandat judecătoresc, care se execută imediat, iar responsabilitatea executării este pusă în sarcina procurorilor și Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale a Centrului Național Anticorupție.

Într-un comunicat de presă emis de Victoriabank, instituția bancară menționează că „este surprinsă de includerea sa în acest caz, care vizează evenimente petrecute în sistemul bancar din Republica Moldova cu șase ani în urmă, după o perioadă atât de lungă de la derularea faptelor”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău