Reacția Alei Nemerenco la perchezițiile efectuate la spitalul din Orhei: Le-aș recomanda să-și dea demisia singuri, să ne ușureze munca

  • 27 Mai 19:20
Reacția Alei Nemerenco la perchezițiile efectuate la spitalul din Orhei: Le-aș recomanda să-și dea demisia singuri, să ne ușureze munca

Am transmis nenumărate mesaje anticorupție pentru lucrătorii sistemului medical. Mulți s-au făcut a nu le auzi și și-au continuat “munca asiduă” la creșterea veniturilor personale din contul durerii și problemelor oamenilor, a transmis ministra Sănătății, Ala Nemerenco, într-o postare pe Facebook.

„Pentru ei vor fi aplicate soluții de shok și mulțumim colegilor de la CNA, care în ultimul timp sunt foarte buni pe domeniul sănătate, ajutandu-ne la consolidarea capacităților sistemului de sănătate și transformarea lui în unul integru.
 
Unii care au fost astăzi scuturați la SR Orhei, nu cedează visului de a ajunge iar în fotolii de director. Le-aș recomanda să-și dea demisia singuri, să ne ușureze munca.
 
Dezideratul ministerului rămâne același pentru toți - Toleranță zero față de corupție. Vom investi în continuare în creșteri de salariu, indemnizații și alte politici monetare motivaționale, vom asigura cu echipamente moderne și îmbunătăți condițiile de infrastructură.
 
Unora din dvs le repet - încetați să vă mai băgați în buzunarele cetățenilor. Plecați din sistem dacă suferiți de cleptomanie. Nu distrugeți imaginea atâtor buni, minunați profesioniști care muncesc cu dăruire în sistem”, a scris Ala Nemerenco.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii au desfășurat percheziții la birourile a doi angajați ai IMSP Spitalul Raional Orhei, în cadrul unui dosar de corupție.

Șefa secției consultative și un medic narcolog sunt investigați pentru implicarea în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică, constând în pretinderea și primirea de bani pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău