Reacția Agenției de Mediu la incidentul din parcul „Alunelul” în urma căruia un copil a decedat fiind lovit de o bucată de copac

  • 15 Mai 2022 11:10
Reacția Agenției de Mediu la incidentul din parcul „Alunelul” în urma căruia un copil a decedat fiind lovit de o bucată de copac

Agenția de Mediu își exprimă regretul profund cu referire la incidentul care s-a produs în Parcul Alunelul și susține că arborele care s-a prăbușit peste copil nu se regăsește în lista celor propuși pentru coordonare și autorizare a unor intervenții din partea „Asociației de gospodărire a spațiilor verzi”, în solicitarea pe care a prezentat-o.

„Amintim că Agenția de Mediu este autoritatea responsabilă de reglementarea și autorizarea activităților cu impact asupra calității mediului, prevăzute în Nomenclatorul actelor permisive, aprobat prin Legea nr. 160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător.
În conformitate cu Legea nr. 591/99 cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale, administrarea spațiilor verzi proprietate publică este exercitată de către autoritățile administrației publice locale”, se mai arată în comunicatul Agenției, publicat ieri, 14 mai. 

Menționăm că un copil de 2 ani a murit din cauza traumelor provocate după ce un copac s-a rupt și a căzut peste el. Incidentul a avut loc în parcul „Alunelul” din Chișinău. Primăria anunță că a demarat o anchetă internă.

În același timp, Primăra Chișinău susține că Agenția de Mediu nu a autorizat integral intervenția pentru 170 de arbori în baza solicitării operatorului municipal, ci doar permisiunea pentru curățarea și tăiere a 70 de copaci și că procedura este una birocratică și durează foarte mult. 

 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău