Reacția Adrianei Bețișor după ce Procuratura a transmis dosarul în care figurează în judecată

  • 02 Septembrie 2021 15:03
Reacția Adrianei Bețișor după ce Procuratura a transmis dosarul în care figurează în judecată

Fostul șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a venit cu o reacție după ce Procuratura a anunțat că dosarul în care este vizată a ajuns pe masa judecătorilor.

Ea a declarat că nu-și recunoaște vina în acest dosar despre care spune că este unul fabricat și ar reprezenta „răzbunare curată, sprijinită și încurajată de însuși procurorul general”.

„Prin fabricarea acestui dosar, care are la bază doar declarațiile unui personaj din anturajul lui Veaceslav Platon și care sunt vădit calomnioase și false, se urmărește izolarea mea, pentru a nu mi se permite dezvăluirea ilegalităților, făcute de procuratură. Toată aceasta graba este ghidată de necesitatea de a-l scoate basma curată pe Platon de pe toate dosarele care au mai rămas la procuratura, îndeosebi de pe cele legate de companiile de asigurări”, a menționar Adriana Bețișor. 

Ea a adăugat că a colaborat cu oamenii legii pe parcursul anchetei și că a contestat acțiunile procurorului. „Pe ultima sută de metri, mi-a fost înlăturat total ilegal avocatul, care oficial este in concediu, pentru ca sa fie posibilă expedierea, cât mai urgentă, a dosarului în judecată și, la fel de rapid, obținerea unei sentințe de condamnare, prin folosirea martorilor falși care sunt oamenii lui Platon precum Doboș, Luchian etc. și care la moment lucrează în interesele acestuia”, a spus fostul șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție. 

Adriana Bețișor, fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției. PCCOCS a finalizat urmărirea penală pe acest caz și a transmis dosarul în judecată.

Potrivit rechizitoriului, faptele infracționale ar fi fost comise în anul 2018, atunci când învinuitul, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 mii euro. În schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău