Reabilitarea unui segment al drumului R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni este executată în proporție de 87%. Lucrările trebuiau să fie finalizate încă în anul 2016

  • 02 Septembrie 2021 14:46
Reabilitarea unui segment al drumului R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni este executată în proporție de 87%. Lucrările trebuiau să fie finalizate încă în anul 2016

Reabilitarea unui segment al drumului R1, care traversează trei localități din raionul Ungheni, este executată în proporție de 87%.

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au desfășurat o ședință cu antreprenorul Evrascon JSC (Azerbaidjan) în legătură cu evoluția lucrărilor de reabilitare a unui sector cu o lungime de 22,1 km a drumului național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni.

Segmentul în reparație traversează localitățile Cornești, Romanovca și Pîrlița din raionul Ungheni.

Antreprenorul a informat că efectuează în prezent lucrări de amenajare a intrărilor în curți și a acceselor laterale, executare a acostamentelor, instalare a bordurilor, cât și reparație a podurilor.

Lucrările tronsonulului de 22,1 km sunt executate în proporție de circa 87%.

Reparația sectorului de drum, care este parte a traseului național R1 este finanțată din împrumutul de circa 15 milioane de euro, alocat Guvernului Republicii Moldova de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

ASD a precizat, într-un comunicat, că beneficiarul și-a exprimat anterior îngrijorarea privind stagnarea lucrărilor de reabilitare și a solicitat explicații și clarificări de la antreprenor. Acesta a informat că se confruntă cu problemele de ordin financiar.

ASD monitorizează permanent derularea contractelor încheiate cu Evrascon și acordă tot suportul necesar pentru implementarea lucrărilor, care trebuiau să fie finalizate încă în anul 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău