Râzbunarea Rusiei după semnarea Acordului de Asociere cu UE (Ziarul Național)
-
17 Iulie 2014 11:17
REVISTA PRESEI DIN 17 IULIE
Ziarul Național scrie astăzi despre râzbunarea Rusiei după semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană de către Republica Moldova. Ziarul afirmă că Rusia intenționează să crească taxele vamale pentru mai multe produse provenind din Republica Moldova, la câteva săptămâni după ce a limitat deja drastic importurile de carne, a anunțat Ministerul Economiei de la Moscova, care a pregătit un proiect de decizie în acest sens. Proiectul de decizie propune, astfel, creșterea taxelor vamale, până în prezent inexistente, pentru anumite produse din Republica Moldova, printre care vinul, carnea, legumele și cereal, scrie publicația.
Kazahstan și Belarus nu susțin intenția Rusiei de a introduce taxe vamale la mărfurile din Republica Moldova, citim în Adevărul. Federația Rusă intenționează să introducă unilateral taxe vamale la importul a zeci de categorii de mărfuri din Republica Moldova, de la vinuri și produse agricole moldovenești, la bere, spirt și mobilă, arată un proiectul de lege elaborat de Ministerul rus al Dezvoltării Economice. Potrivit documentului, la cel puțin 20 de categorii de mărfuri din Republica Moldova ar urma să se aplice același regim vamal ca și pentru țări precum România, Polonia, China, Germania, Estonia, Franța. Din document rezultă că până la 18 iulie acesta urmează să fie prezentat Guvernului rus spre aprobare, precizează Adevărul.
Proprietarii de microbuze obțin profit de 13 - 20 de mii de lei pe lună, titrează Timpul. După ce Primăria capitalei a decis anularea mai multor linii de maxi-taxi, proprietarii microbuzelor au invadat piața cu oferte de vânzare a afacerii și deconspiră și schemele de evaziune fiscală, pe care le folosesc transportatorii. Prețurile unui microbuz oferit spre vânzare variază între 4 - 12 mii de euro. Mai mult, proprietarii promit un profit destul de mare, care ar varia între 600 și 800 de lei pe zi, scrie Timpul.
Jurnalul scrie ca Republica Moldova va putea ieși de sub monitorizarea Consiliului Europei, doar atunci când își va îndeplini angajamentele asumate odată cu alegerea drumului european. Declarația a fost făcută de președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur, care se află într-o vizită la Chișinău. Oficialul a precizat că cel mai important lucru pentru o democrație este combaterea corupției.
Pentru unii muma, pentru altii ciuma. Legea zilierilor a ajuns pe masa Guvernului, anunță Evenimentul zilei. În cazul in care proiectul va fi aprobat, cei care lucrează la marii lideri de gospodării vor beneficia, în sfârșit, de întreg pachetul social și vor avea perioada lucrată la stagiul total de muncă, subliniază Evenimentul zilei.