Răzbunare extremă. Talibanii au ucis și familia unui jurnalist asasinat

  • 28 Februarie 2021 12:50
Răzbunare extremă. Talibanii au ucis și familia unui jurnalist asasinat

Trei membri ai familiei jurnalistului Bismillah Adel Aimak, asasinat la 1 ianuarie, au fost la rândul lor uciși, la ordinul unui comandant taliban, a informat duminică Comisia Independentă pentru Drepturile Omului din Afganistan (AIHRC), citată de dpa.

Bismillah Adel  Aimaq era redactorul-șef al unui post de radio privat din provincia Ghor din vestul țării. El a fost împușcat mortal de persoane neidentificate, la începutul anului.

Joi, mai mulți bărbați înarmați au atacat casa tatălui jurnalistului, la periferia orașului Firoz Koh. Ei au omorât trei oameni, au rănit alți patru și au luat trei ostatici, afirmă AIHRC. Organizația pentru drepturile omului a cerut autorităților să efectueze o anchetă.

Conform NAI, o organizație de monitorizare a presei, anul trecut au fost uciși în Afganistan cel puțin 11 jurnaliști. Guvernul de la Kabul acuză talibanii, însă insurgenții islamiști neagă implicarea în crime.

Asociația Reporteri Fără Frontiere consideră țara una din cele mai periculoase pentru presă din întreaga lume, iar mai mulți ziariști afgani cunoscuți au plecat în străinătate. Cei rămași lucrează într-un climat de teamă, scrie Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău