RĂZBOI în Ucraina. Bilanțul luptelor de la Mariinka

  • 04 Iunie 2015 09:11
RĂZBOI în Ucraina. Bilanțul luptelor de la Mariinka

Doi militari ucraineni au murit și alți 39 au fost răniți miercuri, în luptele care au avut loc în localitatea Mariinka, din regiunea Donețk - a anunțat consilierul prezidențial Iuri Biriukov.

De asemenea, potrivit acestuia, în confruntările dintre armata ucraineană și teroriștii pro-ruși au mai murit 24 de separatiști, iar alți 91 au fost răniți.

Consilierul președintelui Petro Poroșenko a mai precizat că în acest moment, în zona operațiunii antiteroriste desfășurate de forțele Kievului în Donbas se află cel mai mare număr de militari de la începutul acestei operațiuni speciale împotriva rebelilor.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al sectorului "B" din zona Operațiunii Antiteroriste, Evhen Silkin, a anunțat că aproximativ 1.000 de susținători ai autoproclamatei "Republici Populare Donețk" au lansat o ofensivă asupra localității ucrainene Mariinka.

Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, a declarat că rebelii au lansat o operațiune militară în estul Ucrainei, după ce ar fi primit ordin în acest sens din partea Moscovei. "Marți, Rusia a împiedicat reuniunea trilaterală a Grupului de contact, iar miercuri le-a cerut teroriștilor să lanseze o operațiune militară" - a afirmat premierul ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău