Război în Libia | Peste 121 de morți și 600 de răniți, în zece zile de confruntări

  • 15 Aprilie 2019 11:11
Război în Libia | Peste 121 de morți și 600 de răniți, în zece zile de confruntări Spiegel Online

Cel puțin 121 de persoane au fost ucise în zece zile confrintări armate, la sud de capitala libiană Tripoli, iar pozițiile celor două tabere rivale libiene pe front par înțepenite în statu-quo de mai multe zile, relatează AFP, citat de News.ro, potrivit Digi24.ro.

Confruntări violente între forțele mareșalului Khalifa Haftar, cel mai puteric om din estul Libiei, și cele ale Guvernului de uniune națională (GNA) cu sediul la Tripoli, de la 4 aprilie, s-au soldat de asemenea cu 561 de răniți, potrivit unui nou bilanț prezentat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care nu aprecizat numărul civililor în rândul acestor victime.

Armata Națională Libiană (ANL) autoproclamată de către mareșalul Haftar a lansat, în urmă cu zece zile o ofensivă prin care să cucerească capitala (nord-vest), sediul GNA al lui Fayez al-Sarraj, recunoscut de către comunitatea internațională.

În contextul în care forțele acestuia nu au reușit să intre în capitală, mareșalul Haftar s-a dus la Cairo, să se întâlnească cu președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, unul dintre cei mai fervenți susținători ai săi. Ei au discutat ”despre ultimele evoluții în Libia”, potrivit presei de stat egiptene, care nu au oferit alte detalii.

În afară de Egipt, ANL beneficiază de susținerea directă sau indirectă a altor țări, ca Emiratele Arabe Unite (EAU), Arabia Saudită, Franța sau Rusia.

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău