Ratificat | Republica Moldova va primi 45 de milioane de dolari sub formă de suport bugetar

  • 22 Decembrie 2016 13:16
Ratificat | Republica Moldova va primi 45 de milioane de dolari sub formă de suport bugetar

Republica Moldova va primi 45 de milioane de dolari sub formă de suport bugetar. Banii vor fi acordați în baza unui acord de finanțare semnat cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a unui acord de împrumut încheiat cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

În ședința legislativului de joi, 22 decembrie, a fost votată ratificarea acordurilor cu aceste instituții, transmite IPN.

Proiectele de ratificare prevăd că banii vor fi acordați pentru îmbunătățirea predictibilității mediului de afaceri din Moldova, crearea condițiilor egale de concurență și reducerea costurilor. De asemenea, pentru consolidarea stabilității sectorului financiar, promovarea transparenței și îmbunătățirea accesului la finanțe.

Ministrul finanțelor, Octavian Armașu, a menționat că acordul cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare prevede finanțare în sumă de circa 17 milioane de dolari, iar cel cu BERD – peste 27 de milioane de dolari. „Acest împrumut este acordat pentru finanțarea deficitului, stocului de datorii. Pentru anul viitor stocul de datorii este la nivelul de 42% din PIB. Acordurile sunt orientate spre programe de reforme care să genereze dezvoltare economică, iar creșterea de 3-4% anual ne permite să întoarcem această datorie”, a spus ministrul.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă, a menționat că cele două acorduri vin să susțină eforturile Guvernului de a încuraja mediul de afaceri să-și sporească investițiile în țară, să creeze mai multe locuri de muncă. Suportul bugetar va fi utilizat pentru transparentizarea mediului de afaceri și crearea stabilității în sectorul financiar.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău