Rata infectărilor cu COVID-19 s-a dublat într-o săptămână în Germania, anticipând un ''val de vară''

  • 14 Iunie 2022 16:15
Rata infectărilor cu COVID-19 s-a dublat într-o săptămână în Germania, anticipând un ''val de vară''

Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a crescut mai mult decât dublu în Germania într-o săptămână, în timp ce ministrul german al sănătății a avertizat că se apropie un nou val de infectări, care de data aceasta s-ar putea manifesta pe timpul verii, transmite agenția DPA, citată de Agerpres.

Rata infectărilor a fost în ultimele șapte zile în Germania de 447,3 la 100.000 de locuitori, față de 199,9 în săptămâna anterioară.

''Este de așteptat un val de vară'', a avertizat pe Twitter ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach. ''Purtarea voluntară a măștii în spațiile închise și a patra doză de vaccin sunt cele mai bune antidoturi'', a adăugat aceasta.

A patra doză de vaccin anti-COVID-19 este în prezent recomandată în Germania numai pentru persoanele cu vârste începând de la 70 de ani, pentru cele cu sistemul imunitar slăbit și personalul sanitar.

Un motiv al noii înmulțiri a cazurilor de COVID-19 ar putea fi răspândirea subvariantei BA.5 a variantei Omicron a coronavirusului. Cu toate acestea, experții sanitari nu anticipează o presiune nesustenabilă asupra sistemului sanitar în Germania.

Însă rata de incidență din actualul stadiu al pandemiei, în special de când s-a răspândit varianta Omicron, ar putea să nu reflecte tabloul real al îmbolnăvirilor, numeroase infectări nefiind înregistrate întrucât mulți bolnavi nu se mai testează, mai ales cei cu forme ușoare de boală. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău