Răsturnare de situație în dosarul Boris Nemțov

  • 11 Martie 2015 13:34
Răsturnare de situație în dosarul Boris Nemțov

Zaur Dadaev, unul dintre suspecții de asasinarea lui Boris Nemțov și-a retras declarațiile anterioare și susține că nu l-a ucis el pe opozantul rus Nemțov - anunță militanții pentru drepturile omului din Rusia din cadrul organizației ONK.

Aceștia l-au vizitat pe Zaur Dadaev la închisoarea Lefortovo din Moscova, titrează publicația "Moskovskii Komsomoleț", citată de RADOR.

Dudaev a precizat că în timpul reținerii sale s-a recurs la amenințări și la agresiuni fizice.

"Mereu țipau la mine: "Tu l-ai ucis pe Nemțov? Le-am răspuns că nu. În timpul reținerii eram cu un subaltern, Ruslan Iusupov. Ei m-au amenințat că dacă nu recunosc nu-l vor elibera pe subalternul meu. Am acceptat. M-am gândit să-l salvez pe el, în caz contrar s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu Șavanov (un alt suspect în cazul morții lui Nemțov), care s-ar fi sinucis, declanșând o grenadă", a spus Dadaev. "M-am gândit că dacă mă vor aduce la Moscova, voi declara în instanță adevărul absolut, că nu sunt vinovat. Judecătorul însă nici măcar nu m-a lăsat să vorbesc", a adăugat Dudaev.

Potrivit afirmațiilor sale, el nu a renunțat la avocatul angajat de rudele sale și pentru prima dată a auzit despre acestea de la militanții pentru drepturile omului.

"Le-am rugat pe rude să-mi caute un avocat, dar deocamdată nimic. Pe 28 februarie a fost emis decretul privind eliberarea mea și în doar o săptămână m-am transformat din erou într-un periculos infractor", a declarat el. Ceilalți arestați în cazul asasinării lui Nemțov, frații Șaghid și Anzor Gubașev, au declarat militanților ruși că și ei au fost agresați fizic și torturați în timpul arestării lor. Recent se mai anunța faptul că fostul comandant al batalionului "Sever" Zaur Dadaev și-a asumat organizarea asasinatului în cazul opozantului rus Boris Nemțov.

Potrivit declarațiilor sale, crima a fost comisă din cauza declarațiilor defăimătoare făcute de Nemțov în mod frecvent la adresa musulmanilor și a religiei acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău