Răspunsul PAS la propunerea lui Ion Chicu

  • 08 Iulie 2020 11:33
Răspunsul PAS la propunerea lui Ion Chicu

Partidul „Acțiune și Solidaritate” este dispus să voteze modificările la buget. Modificările la buget se fac prin lege. Legile se adoptă în Parlament, la propunerea Guvernului. Asta scrie în Constituție, se arată într-un comunicat al formațiunii. Reacția vine după ce premierul Ion Chicu a venit cu un apel, în această dimineață, către liderul PAS, Maia Sandu.

„PAS va vota proiectul de lege propus de Guvernul condus de Ion Chicu cu condiția includerii în buget a ajutoarelor care să reducă sărăcia și să compenseze veniturile oamenilor, pierdute în timpul carantinei. În special ne referim la:

– subvenționarea salariilor pentru angajații din domeniile cele mai lovite de criză (150 milioane lei) – restaurante, hoteluri, săli de nunți, pensiuni;

– compensarea pierderilor din agricultură cu 300 de milioane lei;

– alocarea banilor pentru efectuarea a 5000 de teste pentru COVID pe zi.

Aceste acțiuni costă circa 600 milioane de lei și pot fi finanțate dacă se taie din cheltuielile ineficiente ale autorităților publice. În buget rămân sute de milioane de lei pentru reparații de clădiri, procurarea de mobilă, computere, studiu de fezabilitate pentru încă două aeroporturi, precum și alte cheltuieli care nu sunt prioritare pe timp de criză”, mai afirmă reprezentanții PAS.

Pe contul său de Facebook, premierul Ion Chicu a scris că mâine (joi, 09 iulie) la ora 10.00 va fi din nou prezent în Parlament. El a criticat opoziția că a boicotat ultimele trei ședințe plenare și spune că va conta pe responsabilitatea Maiei Sandu. Deși ședințele au fost boicotate de toate cele patru grupuri parlamentare de opoziție, Ion Chicu s-a adresat doar președintei PAS, propunându-i să nu se opună aprobării proiectelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău