Răspunsul Parlamentului European către Domnica Manole

  • 28 Mai 2020 13:58
Răspunsul Parlamentului European către Domnica Manole

„Orice tip de hărțuire la adresa Curții Constituționale este inacceptabilă”, atenționează Parlamentul European, într-un răspuns oferit la o scrisoare a președintei Curții Constituționale de la Chișinău, Domnica Manole. Aceasta a semnalat Parlamentul European cu privire la situația tensionată din Republica Moldova, de natură să afecteze activitatea Curții Constituționale.

În răspunsul semnat de către președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, eurodeputatul român Siegfried Mureșan, se subliniază că instanța constituțională are o importanță fundamentală pentru sistemul legal și politic de la Chișinău și nu trebuie să fie afectată de ingerințele politice, de presiuni și de intimidări. Se mai menționează că reforma justiției a fost mereu un domeniu-cheie de pe Agenda de Asociere și că Parlamentul European va continua să monitorizeze atent evoluțiile din acest domeniu.

Potrivit recomandărilor Comitetului Parlamentar de Asociere Moldova-UE, sprijinul bugetar și asistența macrofinanciară acordate de UE vor fi condiționate de implementarea reformelor asupra cărora s-a convenit anterior (în cadrul Agendei de Asociere), inclusiv de implementarea măsurilor dedicate garantării principiului separației puterilor, respectării preeminenței dreptului, a drepturilor fundamentale și a standardelor democratice, precum și a independenței judiciarului, se mai arată în răspunsul Parlamentului European.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău